Παρασκευή , Απρίλιος 16 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Η Μαούνα στο λιμάνι Σάμου – Φωτογραφία της ημέρας

Η Μαούνα στο λιμάνι Σάμου – Φωτογραφία της ημέρας

Στο λιμάνι Σάμου βλέπουμε μια μαούνα που την έκοψε στη μέση και τη βούλιαξε το πλοίο της γραμμής.. Η φωτογραφία είναι του 1982 και μας την έχει στείλει ο φίλος της σελίδας iSamos κ. Χρήστος Κυδωνιέας.

Η μαούνα στο λιμάνι της Σάμου
Η μαούνα στο λιμάνι της Σάμου (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

 

Πληροφορίες για το λιμάνι της Σάμου

Ο Δήμος Βαθέος Σάμου διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια της Ελλάδας, λόγω του συγκριτικού πλεονεκτήματος της κατασκευής του, στον υπήνεμο ομώνυμο κόλπο και χαρακτηρίζεται Εθνικός Λιμένας.
Η αμβλυγώνια προβλήτα μήκους 150 και πλέον μέτρων, έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας ταυτόχρονα περισσοτέρων των 5 πλοίων σε όλες τις πλευρές, όπως Ε/Γ-Ο/Γ-Υ/Γ-Φ/Γ, Δ/Ξ,Α/Ψ,Θ/Γ,Α/Κ,Τ/Ρ,Ι/Φ.
Στις υποδοχές του λιμένα περιλαμβάνονται σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το Λιμενικό Ταμείο Σάμου, την αίθουσα του Τελωνείου υποδοχής επισκεπτών από χώρες εκτός της Ευρωζώνης, σταθμό αφίξεων και αναχωρήσεων επιβατών καθώς και τις υπηρεσίες της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Τα τελευταία χρόνια με εθνικές και κοινοτικές πιστώσεις κατασκευάστηκε στη θέση Μαλαγάρι Σάμου, ο νέος Εμπορικός Λιμένας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κεντρική παραλιακή Λεωφόρος Θεμιστοκλή Σοφούλη, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.
Στη λιμενολεκάνη του κόλπου Βαθέος και κατά μήκος του κρηπιδώματος, έχουν δημιουργηθεί υποδομές φιλοξενίας περισσοτέρων των 80 θέσεων ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής και θαλαμηγών, παρέχοντας νερό και ρεύμα όλο το 24ωρο.
Στο τέλος της παραλιακής ζώνης και απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί αλιευτικό καταφύγιο με δυνατότητα φιλοξενίας 50 και πλέον αλιευτικών σκαφών.
Στο σύνολο των εγκαταστάσεων του λιμένα Σάμου περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Σάμου που στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και το τμήμα Ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προϋπολογίσθηκε η κατασκευή του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, στα πλαίσια του των Ολυμπιακών έργων 2004, συνολικού κόστους 600.000 €.
Ο λιμένας Σάμου, ως εθνικός λιμένας αλλά και ως λιμένας της πρωτεύουσας του Νομού Σάμου, έχει καταστεί τις τελευταίες 10ετίες πόλος τουριστικής έλξης αλλά και κόμβος σύνδεσης της Σάμου με τους λιμένες της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Έτσι η Σάμος έχει καθημερινή σύνδεση με τα λιμάνια της Ικαρίας, των Κυκλάδων και του Πειραιά, είτε με συμβατικό είτε με ταχύπλοο Ο/Γ-Ε/Γ, τρεις φορές σύνδεση με το λιμάνι της Χίου και από 1ης Νοεμβρίου με το Λιμένα της Μυτιλήνης.
Ακόμα συνδέεται με όλα τα νησιά του Β.Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μία φορά την εβδομάδα μέσω της επιδοτούμενης γραμμής του Υπ.Αιγαίου Αλεξανδρούπολη-Ρόδος, αλλά και την θερινή περίοδο απευθείας με τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες Σαμιώτες αλλά και φίλοι της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας.
Τέλος η Σάμος συνδέεται καθημερινά σχεδόν όλο το χρόνο με το Κουσάντασι της Τουρκίας με 2 ελληνικά και 2 τουρκικά σκάφη, προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα ιστορικά μνημεία της Εφέσου.

iSamos - Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Αφιερώστε ένα λεπτό και εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter του iSamos. Θα είστε πάντα ενημερωμένοι με τα νέα της Σάμου και επιπλέον θα επωφεληθείτε τα καλοκαιρινά προνόμια και τις προσφορές που ετοιμάζει η σελίδα!

Please wait...

Check Also

Σαμιώτης ο νικητής διαγωνισμού φωτογραφίας!

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολλές συμμετοχές έγινε και φέτος ο 10ος διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα …