Παρασκευή , Νοέμβριος 27 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Κοσμοπλημμύρα στην 3η Λευκή Νύχτα της Σάμου! – Φωτογραφίες

Κοσμοπλημμύρα στην 3η Λευκή Νύχτα της Σάμου! – Φωτογραφίες

Με την κοσμοπλημμύρα των χιλιάδων ντόπιων και ξένων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η 3η λευκή νύχτα στην πόλη της Σάμου. Η παραλία και ο εμπορικός δρόμος της πόλης θύμησαν παλιές καλές εποχές και έδειξαν ότι με την κατάλληλη οργάνωση, κάτι καλό μπορεί να κινείται!

Ο εμπορικός σύλλογος και ο σύλλογος μαζικής εστίασης και Ψυχαγωγίας είχε τη γενική καθοδήγηση, απέδειξε περίτρανα ότι υπάρχουν δυνατότητες να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και φυσικά πήρε και τα εύσημα.

Γράφει η ιστοσελίδα της ΕΡΤ στην ανταπόκρισή της:

Όλοι οι δρόμοι της πόλης ήταν «ντυμένοι» στα λευκά. Λευκές κορδέλες, λευκά μπαλόνια και κάθε εμπορική γειτονιά είχε ετοιμάσει τη δική της έκπληξη για να προσελκύσει τους καταναλωτές αλλά και  για να τους εκφράσει τις ευχαριστίες της για την προτίμησή τους.  Κατά μήκος των εμπορικών δρόμων υπήρχαν εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και έκθεση με αντίκες αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Σάμου.

Άφθονο έρεε το σαμιώτικο κρασί προσφορά της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου καθώς και ποτά άλλων τοπικών επιχειρήσεων ενώ μοιράστηκε και η πατροπαράδοτη γιορτή. Επίσης από την μία άκρη της πόλης ως την άλλη αντηχούσε  ξένη και ελληνική μουσική , λάτιν ρυθμοί ενώ στις 11 η ώρα το βράδυ ο ουρανός της πόλης φωτίστηκε με δεκάδες βεγγαλικά και οι αλιείς με πυρσούς στα σκάφη τους διέσχισαν τον φυσικό κόλπο του Βαθέος συμπληρώνοντας την φαντασμαγορική εικόνα της πόλης. Διοργανωτές και επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά στην 4η Λευκή νύχτα που έγινε πλέον θεσμός όπως και σε δεκάδες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Το συμπέρασμα από την εκδήλωση είναι ότι, μόνο με τη βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τη συμμετοχή του κάθε επιχειρηματία, μπορεί να αισιοδοξεί η πόλη και το νησί ότι θα έχει πρόοδο!
Ενωμένοι οι Σαμιώτες, ας φιμώσουν οι ίδιοι τις γκρίζες φωνές που κάνουν κακό στον τόπο και ας αναλάβουν πρωτοβουλίες συλλογικά με γνώμονα την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.
Είναι προφανές ότι οι αρχές και η πολιτεία ελάχιστα πλέον μπορούν να κάνουν όντας φτωχές, δυσκίνητες και άκαμπτες. Ας σταματήσουμε άρα να ζητάμε τη βοήθεια τους (και να γκρινιάζουμε για την άρνηση) και ας στρέψουμε τις κινήσεις μας στην ιδιωτική πρωτοβουλία που είναι η μόνη πηγή αισιοδοξίας για πρόοδο.

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την 3η Λευκή Νύχτα στη Σάμο!

 

Check Also

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις στη Σάμο αυτό το καλοκαίρι

Το isamos  σας ανακοινώνει τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στη Σάμο το φετινό καλοκαίρι. …