Επίσκεψη στους Κοσμαδαίους και φαγητό “Στ Αντωνακάκ” είναι πράγματα συνώνυμα! Πέρα από την ομορφιά του χωριού, είναι συνώνυμη με φαγητό στην ταβέρνα “Στ’ Αντωνακάκ”.
Βρεθήκαμε πάλι στους Κοσμαδαίους, μια από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα (μείον 1 έδειχνε το θερμόμετρο) και γευτήκαμε τα εκλεκτά φαγητά στη γνωστή ταβέρνα, δεχόμενοι και τις εξαιρετικές περιποιήσεις των ιδιοκτητών της. Φυσικά και οι περιποιήσεις αφορούν πάντα το σύνολο των πελατών, γι΄αυτό όλοι φεύγουν καταευχαριστημένοι!Οι Κοσμαδαίοι έχουν υψόμετρο 580 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν από την διπλανή Καστανιά και το όνομα του το πήρε από τον πρώτο κάτοικο του χωριού, κάποιον Κοσμά. Οι κάτοικοι είναι κυρίως γεωργοί και καλλιεργούν αμπέλια και ελιές. Υπάρχουν και λίγοι κτηνοτρόφοι, ενώ παλιότερα ασχολούνταν με την υλοτομία και την παραγωγή κάρβουνου.
Δείτε φωτογραφίες από το παγωμένο χωριό Κοσμαδαίους , αλλά και από το φαγοπότι!…