Πέμπτη , Φεβρουάριος 25 2021
elen
Home / Παραλίες / Παραλία Κέδρος

Παραλία Κέδρος

Η Παραλία Κέδρος είναι μια παραλία σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη της Σάμου, στη βόρεια διαδρομή.

 

Μία από τις καθαρότερες και πιο όμορφες παραλίες της Σάμου είναι ο Κέδρος.
Η Σάμος είναι γενικά προικισμένη με  υπέροχα τοπία πλούσια βλάστηση με πανύψηλα πεύκα και φρέσκο αέρα. Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Βαθύ, την πρωτεύουσα της Σάμου. Η παραλία είναι ως επί το πλείστον ανοργάνωτη, έτσι αρκετά τηναποζητούν για απομόνωση και  ηρεμία. Ωστόσο, το καλύτερο χαρακτηριστικό του Κέδρου είναι τα καταγάλανα νερά που παραμένουν καθαρά καθ ‘όλη τη θερινή περίοδο. Υπάρχουν μερικές παραδοσιακές ταβέρνες γύρω από την περιοχή και διάφορα είδη καταλυμάτων λόγω της μικρής απόστασης από την πρωτεύουσα. Είναι εύκολα προσβάσιμη με όλα τα μέσα μεταφοράς.

Με όμορφο λευκό βότσαλο στη στεριά και άμμο στη θάλασσα, με κοχύλια και πεταλίδες για όσους τα γνωρίζουν και τα σέβονται  η παραλία Κέδρος είναι κατάλληλη για οικογενειακές εξορμήσεις και για μικρά παιδιά. Εχει γενικά ζεστά νερά με συχνούς κυματισμούς γιατί βρίσκεται στο βορρά. Ένα ξωκλήσι και Βαπτιστήριο δ΄ αιώνα, μέσα σε κέδρους, δάφνες και φασκόμηλο κοντά σε μια ερημική παραλία. Κρύβει καλά την ομορφιά της, παρά τις αυθαίρετες επεμβάσεις κάποιων, και τη χαρίζει σε όσους ψάχνουν μια ήσυχη γωνιά.

Η Παραλία Κέδρος είναι μια παραλία σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη της Σάμου, στη βόρεια διαδρομή.   {google_map}37.77119, 26.92657|zoom:12|width:100%|height:300|{/google_map} Μία από τις καθαρότερες και πιο όμορφες παραλίες της Σάμου είναι ο Κέδρος. Η Σάμος είναι γενικά προικισμένη με  υπέροχα τοπία πλούσια βλάστηση με πανύψηλα πεύκα και φρέσκο αέρα. Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Βαθύ, την πρωτεύουσα της Σάμου. Η παραλία είναι ως επί το πλείστον ανοργάνωτη, έτσι αρκετά τηναποζητούν για απομόνωση και  ηρεμία. Ωστόσο, το καλύτερο χαρακτηριστικό του Κέδρου είναι τα καταγάλανα νερά που παραμένουν καθαρά καθ 'όλη τη θερινή περίοδο. Υπάρχουν μερικές παραδοσιακές ταβέρνες γύρω από την περιοχή…

Παραλία Κέδρος - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο, πόδια - 69%
Έδαφος Παραλίας: Βότσαλα - 63%
Εσωτερικό παραλίας: Άμμος - 72%
Ομπρέλλες - Ξαπλώστρες: Ναι - 73%
Μπαρ, Καφέ Μπαρ: Ναι - 77%
Εστιατόριο: Ναι - 78%
Βάθος βυθού: Μέτρια - 66%
Αίσθηση νερού: Ζεστό - 62%
Αέρας - Κυματισμός: - 75%

71%

Βαθμός

Είναι κατάλληλη για οικογενειακές εξορμήσεις. Δώστε τη δική σας βαθμολογία

Like
User Rating: 3.38 ( 2 votes)

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …