Δευτέρα , Φεβρουάριος 24 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Κάλεσμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Κάλεσμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

ypati-armostiaΗ Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), καλεί τους ιδιοκτήτες πιστοποιημένων καταλυμάτων στην κατάθεση προτάσεων για την παροχή προσωρινής στέγασης και σχετικών υπηρεσιών σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο, μέσω μιας δημόσιας πρόσκλησης υποβολής προσφορών.

Η σχετική δράση εντάσσεται στην προσπάθεια της Υ.Α. να ανταποκριθεί στο αίτημα των ελληνικών Αρχών για στήριξη της δυνατότητας υποδοχής αιτούντων άσυλο στη χώρα.
Στη Σάμο, η Ύπατη Αρμοστεία αναζητά μικρής κλίμακας δομές, με δυναμικότητα τουλάχιστον 15 κλινών. Σε αυτές θα φιλοξενηθούν για σύντομο χρονικό διάστημα ευάλωτοι αιτούντες άσυλο, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από την Υπηρεσία Ασύλου, μέχρι να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα για τη συνέχιση των διαδικασιών ασύλου τους.
Πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για εγκύους, μητέρες με παιδιά κάτω των 6 μηνών, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, επικεφαλής μονογονεϊκών οικογενειών κ.ο.κ.
Οι τεχνικές προδιαγραφές της πρόσκλησης υποβολής προσφορών είναι διαθέσιμες εδώ:

Check Also

Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια για το Hot Spot! Απαντήστε στη δημοσκόπηση!

Προεκλογικά ή μετεκλογικά, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας ερώτησης που απαιτούμε να απαντηθεί επιτέλους: Θέλουμε ή …