Παρασκευή , Ιούλιος 3 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Ημιμαραθώνιος δρόμος “Πυθαγόρας ο Σάμιος” στις 12 Μαρτίου

Ημιμαραθώνιος δρόμος “Πυθαγόρας ο Σάμιος” στις 12 Μαρτίου

Από σήμερα μπορούν, όσοι ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν συμμετοχή στον 1ο Ημιμαραθώνιο δρόμο με την επωνυμία “Πυθαγόρας ο Σάμιος”

1ος Ημιμαραθώνιος δρόμος “Πυθαγόρας ο Σάμιος” Ο Δήμος Σάμου διοργανώνει με την υποστήριξη της 79 Α.Δ.Τ.Ε (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) για πρώτη φορά τον ημιμαραθώνιο δρόμο με τίτλο “Πυθαγόρας ο Σάμιος” στις 12 Μαρτίου.

Η διαδρομή θα έχει συνολικό μήκος 21 km. Η αφετηρία θα είναι στο Ηραίο και ο τερματισμός στην πόλη της Σάμου.

Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί παράλληλα και ένας λαϊκός αγώνας δρόμου σε απόσταση 4 km εντός της πόλης της Σάμου.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τις 24 Φεβρουαρίου στον Δήμο Σάμου, στην 79 Α.Δ.Τ.Ε, στο κατάστημα diMario και στο Γυμναστήριο “Ακαδημία”.

Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος έζησε στο διάστημα γύρω στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. με αρχές του 5ου αιώνα π.Χ και ήταν ένας αρχαίος Έλληνας πυγμάχος και Ολυμπιονίκης στην πυγμαχία κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα της Αρχαίας Ελλάδας ήταν η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, η συμμετοχή στους οποίους ήταν και το μεγάλο όνειρο του Πυθαγόρα. Το 588 π.Χ., αν και ήταν ακόμα παιδί, αποφάσισε να δώσει τον όρκο της δεκαεξάμηνης προπόνησης για να πάρει μέρος στους αγώνες. Όμως, κατά την διάρκεια της 48ης Ολυμπιάδας, ο Πυθαγόρας της Σάμου αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό πυγμαχίας των παίδων και όλοι τον χλεύαζαν ως θηλυπρεπή, εκείνος τότε δήλωσε συμμετοχή και στον διαγωνισμό της πυγμαχίας των ανδρών και εκεί νίκησε με επιτυχία όλους τους αντιπάλους του. Έτσι, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Check Also

Ο ασκητισμός του Κέρκη κι ο φιλόσοφος Πυθαγόρας

Ο ασκητισμός κι ο μοναχισμός άρχισε ν’ αναπτύσσεται στη Σάμο και κυρίως στον Κέρκη, απ’ …