Τετάρτη , Σεπτέμβριος 23 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Οι μαθητές ήταν εκεί! Αλλά κανείς δάσκαλος…

Οι μαθητές ήταν εκεί! Αλλά κανείς δάσκαλος…

Οι μαθητές ήταν εκεί! Αλλά κανείς δάσκαλος… Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή!Ο αντιπεριφερειάρχης του νομού μας έκανε σήμερα μια ανακοίνωση: Η ημέρα της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαία! Σήμερα είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

 “Επέλεξα να παραστώ στον αγιασμό στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου. Του ορεινού πανέμορφου χωριού του νησιού μας. Ήταν όλοι εκεί εκτός φυσικά από τη κεντρική διοίκηση, το κράτος, αυτό που λέμε κυβέρνηση.

26 υπέροχοι μαθητές, οι γονείς τους, ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο, ο πρόεδρος της κοινότητας αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δάσκαλος. Το σχολείο «άνοιξε» και έκλεισε ταυτόχρονα αφού ειπώθηκε στα παιδιά να έρθουν μετά τις εκλογές μήπως και έχουν τοποθετηθεί 2 αναπληρωτές δάσκαλοι !!!
140 κενά στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Νομό μας και αντίστοιχη εικόνα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση ως τοπική κοινωνία δεν θα δεχτούμε την δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων, το αγαθό της παιδείας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους. Οι ευθύνες αυτών, που εκτός από μεγάλα λόγια δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα, είναι τεράστιες. Καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να φροντίσει για ΑΜΕΣΕΣ λύσεις. Να ανοίξουν όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και να στελεχωθούν ανάλογα.”

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

Check Also

Ο Χορός του Αθλητικού Συλλόγου Πλατάνου το Σάββατο 23 Ιουλίου

Ο Ετήσιος χορός του Αθλητικού Συλλόγου Πλατάνου θα γίνει το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016. Στην …