Σάββατο , Ιανουάριος 23 2021
elen
Home / Galleries / Φωτογραφική βόλτα στην Σάμο

Φωτογραφική βόλτα στην Σάμο

Κάνουμε για σας μια σύντομη φωτογραφική βόλτα: Τα  καλντερίμια, οι πλακόστρωτες πλατείες, το ηλιοβασίλεμα,  οι γεύσεις, τα χρώματα και φυσικά, τα δεκάδες αρχοντικά σπίτια της Σάμου δεν άφησαν ασυγκίνητο τον φακό του iSamos. Γι’ αυτό και τα συγκέντρωσε σε ένα Σαμιώτικο φωτο-αφιέρωμα.

Αρχοντόσπιτα που κρέμονται πάνω από ολόλευκα σοκάκια. Ταβερνάκια με μυστικές αυλές, που μυρίζουν σούμα και καλοπέραση.  Δίπλα  χαριτωμένες γάτες, που λιάζονται ράθυμες,  χαίρονται το νησί όπως πρέπει: Σαν αρχόντισσες.

Η Σάμος είναι ευλογημένη από τους θεούς της θάλασσας. Οι παραλίες της  προδιαθέτουν για μαραθώνιους βουτιάς. Οι ίδιοι οι θεοί μέθυσαν από τη σούμα  στα καλντερίμια του νησιού, και ξεχάστηκαν σε κάποιο λόφο, όπου η θέα τους είναι  υπεραρκετή.

Εδώ, άλλωστε, χαιρόμαστε τον ήλιο σε τοπία σαν κι αυτά:

Περπατάμε  ιστορικά μονοπάτια στο Πυθαγόρειο, τριγυρίζουμε στα καλντερίμια για να χωνέψουμε, σκαρφαλώνουμε μέχρι το Μετέωρο για καφεδάκι και στους Σπαθαραίους για αγνάντεμα.

«Ανακρίνουμε» τους φιλόξενους ντόπιους για την Ιστορία, τις μάχες, την επαναστατική παράδοση και την καλλιτεχνική ανησυχία που επικρατεί στο νησί.

Και μόλις  θυμηθεί ο ήλιος ότι είναι ώρα να δύσει, αφήνουμε στην μέση την παρτίδα τάβλι στην περαντζάδα της πόλης και ανηφορίζουμε προς τον περιφερειακό δρόμο της.

Εκεί που θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, ζουμάροντας σε μια βάρκα που κουνιέται νωχελικά στο νερό. Ή αγναντεύοντας ένα πλοίο που επιστρέφει ή φεύγει και φωτίζεται από τις τελευταίες ανταύγειες της ημέρας. Τα ηλιοβασιλέματα (γεμάτα αναμνήσεις) στη Σάμο είναι υπέροχα! Από κάθε κορυφή ή ύψωμα του νησιού. Γιατί ο ήλιος χαϊδεύει τον όμορφο αυτό τόπο. Και φροντίζει φεύγοντας να βάλει τη μεγαλύτερη του τέχνη στα χρώματα…
Θαυμάστε μερικά από αυτά σε κάθε γωνιά του νησιού.

 

Συνεχίστε την φωτογραφική σας περιήγηση στην Σάμο στο PhotoGallery του δημοσιεύματος.

Check Also

Σαμιώτης ο νικητής διαγωνισμού φωτογραφίας!

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολλές συμμετοχές έγινε και φέτος ο 10ος διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα …