Πέμπτη , Ιανουάριος 21 2021
elen
Home / Galleries / Η φωτογραφία της ημέρας – Περιοχή Μυκάλης (20-05-16)
Φωτογραφία της μέρας
Φωτογραφία της μέρας - Click for HD

Η φωτογραφία της ημέρας – Περιοχή Μυκάλης (20-05-16)

Η φωτογραφία της ημέρας για σήμερα μας παρουσιάζει μία διαφορετική οπτική της περιοχής, όπως φαίνεται από τον δρόμο προς το αιολικό πάρκο Πυθαγορείου.
Η φύση κυριαρχεί στο κάδρο με την ανθρώπινη παρουσία να απουσιάζει. Στα αριστερά βλέπουμε την χερσόνησο της Μυκάλης (ή αλλιώς Dilek) της δυτικής Τουρκίας με το ομώνυμο βουνό (ή αλλιώς όρος Καμήλα) να υψώνεται στα 1,237 μέτρα, ενώ στα δεξιά και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων διακρίνουμε το Αγαθονήσι. Μεταξύ της Σάμου και της χερσονήσου σχηματίζεται πορθμός πλάτους 1300 μέτρων γνωστός με την ονομασία “στενά της Μυκάλης”. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν επταστάδιος πορθμός γιατί το πλάτος του αντιστοιχούσε σε επτά στάδια.

Σημαντικό γεγονός που διαδραματίστηκε στην περιοχή κατά την αρχαιότητα ήταν η μάχη της Μυκάλης, η οποία διεξήχθη το 479π.Χ και είχε ως αποτέλεσμα την οριστική συντριβή και την απομάκρυνση του Περσικού στόλου από το Αιγαίο. Ανάλογα επιτυχή έκβαση για την ελληνική πλευρά είχε και η ναυμαχία που εκτυλίχθηκε στην περιοχή στα χρόνια της επανάστασης του 1821 με το Ελληνικό Ναυτικό να πετυχαίνει περήφανη νίκη κατά του Οθωμανικού στόλου στις 5 Αυγούστου του 1824.

 

φωτογραφία της ημέρας
Φωτογραφία της μέρας – Click for HD

Check Also

Το βραβείο «Traveller’s Choice Award» για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με ικανοποίηση ανακοινώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων – μεταξύ …