Δευτέρα , Μάρτιος 1 2021
elen
Home / Galleries / Φεστιβάλ μήλου στους Μανωλάτες

Φεστιβάλ μήλου στους Μανωλάτες

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 το φεστιβάλ μήλου στους Μανωλάτες Σάμου. Ο καταπληκτικός καιρός έδωσε την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να κατακλύσει από το πρωί το χωριό και να συμμετάσχει στο φεστιβάλ.

Όλα ήταν άψογα σήμερα στους Μανωλάτες. Το χωριό που ντυμένο στα γιορτινά και πεντακάθαρο (και πότε βέβαια δεν ήταν) υποδέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι δημιούργησαν το αδιαχώρητο! Όλες οι δυσκολίες (ακόμη και στο πάρκιν) διευθετήθηκαν από εθελοντές και ο κόσμος χάρηκε τις εκδηλώσεις με αποκορύφωμα βέβαια το …μεσημεριανό φαγητό! Δεν ξέρουμε αν έφαγαν όλοι μήλα, αλλά εμάς οι οσμές μάλλον ψητά μας θύμισαν παρά μυρωδιές μηλόπιτας..

Είχε φροντίσει βέβαια όλος ο λαός να περάσει αρχικά από το προαύλιο του σχολείου, όπου τα είδη της μηλόπιτας που δοκίμασε ήταν πάμπολλα. Παράλληλα υπήρχε κρασί, σουβλάκι (ως συνήθως) και ορχήστρα με παραδοσιακά τραγούδια. Το σερβίρισμα ήταν άψογο και δοκιμάσαμε σχεδόν όλες της γεύσεις της μηλόπιτας!

Στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας για τους μικρούς φίλους του μήλου είχε στηθεί ολόκληρο ατελιέ ζωγραφικής μήλων, όλων των χρωματικών αποχρώσεων. Οπότε χάρηκαν τα παιδιά τη ζωγραφική, αλλά και κάποια ταλέντα αναδείχθηκαν!

Μπράβο στους συντελεστές αυτού του φεστιβάλ που έδωσαν στο χωριό υπέροχες στιγμές και το γέμισαν με χαρούμενες φωνές.

Δείτε φωτογραφίες από το φεστιβάλ μήλου, με το φακό του iSamos

Check Also

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις στη Σάμο αυτό το καλοκαίρι

Το isamos  σας ανακοινώνει τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στη Σάμο το φετινό καλοκαίρι. …