Τρίτη , Αύγουστος 4 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Το Επικούρειο πολιτιστικό κέντρο Σάμου

Το Επικούρειο πολιτιστικό κέντρο Σάμου

 

Με δελτίο τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου μας ενημερώνει για τις προόδους των εργασιών στο Επικούρειο πολιτιστικό κέντρο Σάμου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Σάμου, επισκέφτηκε την Πέμπτη 12/08/16 το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πρόοδο των εργασιών που βρίσκονται πλέον σε πολύ προχωρημένη φάση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά « Νοιώθω εντυπωσιασμένος με αυτό που είδα. Το μεγαλύτερο κτίριο σε μέγεθος στη πόλη της Σάμου θα είναι ένα κόσμημα όχι μόνο για την πόλη αλλά και για ολόκληρη την Ενότητα. Η προσφορά του δε στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας είμαι σίγουρος ότι θα είναι ανεκτίμητη. Το στοίχημα για όλους είναι μετά την ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής να εξασφαλιστεί η δυνατότητα προμήθειας του εξοπλισμού αλλά και η οργάνωση της λειτουργίας του.»

epikourio2
Επικούρειο πολιτιστικό κέντρο Σάμου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Το κτίριο του παλαιού Καπνεργοστασίου, επί των οδών Σαχτούρη και Κανάρη, στο ιστορικό κέντρο της πόλεως Σάμου, παραχωρήθηκε από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για να αναπαλαιωθεί και να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως πολιτιστικό κέντρο για την συστέγαση των πολιτιστικών συλλόγων. Το έργο εντάχθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» ΕΣΠΑ_2007-2013 με τίτλο «ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ» με προϋπολογισμό 5.230.000 €.

Το κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικού κτιρίου της εποχής του, μικρογραφία του Δημόσιου Καπνεργοστασίου των Αθηνών, επί της οδού Λένορμαν. Η κτιριακή αποκατάσταση συμβάλλει στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των πρώτων βιομηχανικών κτιρίων του ελλαδικού χώρου. Έγιναν σειρά ενισχύσεων, επισκευών και επεμβάσεων στην εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό την αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων του κτιρίου, στην αρχική τους μορφή και την επισκευή και αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, με σκοπό την εξυπηρέτηση νέων χρήσεων, βάσει σύγχρονων προδιαγραφών, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την λειτουργική επανένταξη του παλαιού αυτού σημαντικού κτιρίου στην ζωή της πόλης της Σάμου.

Οι κύριες επιμέρους NEEΣ XPHΣEIΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ KENTPOY είναι:

  • Αίθουσα θεάτρου και λοιπών εκδηλώσεων.
  • Eργαστήρια θεάτρου, μουσικής, χορού, ζωγραφικής, φωτογραφίας και λοιπών   πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  • Xώροι περιοδικών εκθέσεων.
  • Bιβλιοθήκη.
  • Aίθουσα συσκέψεων.
  • Γραφεία υποστήριξης των πολιτιστικών συλλόγων και των δραστηριοτήτων τους.
  • Κυλικείο.
  • Σκοτεινός θάλαμος για εμφάνιση φωτογραφιών κτλ.

Check Also

Παρουσίαση του βιβλίου “Αφρικής Μέθεξη” της Ελένης Γκίνου

Τα ΓΑΚ Σάμου με δελτίο τύπου μας ενημερώνουν για την παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης …