Κυριακή , Φεβρουάριος 16 2020
elen
Home / Videos / Ένα video για τη Σάμο στα ελληνικά
Ένα video για τη Σάμο στα ελληνικά, διάρκειας 47 λεπτών

Ένα video για τη Σάμο στα ελληνικά

Δείτε ένα video για τη Σάμο στην ελληνική γλώσσα διάρκειας 47 λεπτών από τον Robert Polasek

Σάμου (Σάμος), Ελλάδα – Κοκκάρι, Πυθαγόρειο, το Ποτάμι, το Μικρό και το Μεγάλο Σεϊτάνι, Πυθαγόρας σπηλιά, καταρράκτες, Κάμπος, Βοτσαλάκια, Ποσειδώνιο, το Καρλόβασι, την πόλη της Σάμου, το Βαθύ, Μυρτιά, Μανωλάτες, η Παναγία Μακρινή, Μονή της Παναγίας Κακοπέρατο, Ευαγγελιστρίας , Ηραίον, Όρμος, Τσάμπου, Τσαμαδού, τα Λεμονάκια, Λιβαδάκι, παραλία Παππά

Ο,τι κι αν κάνεις, τη Σάμο δεν θα την κατακτήσεις ποτέ. Θα την αγγίζεις λίγο κάθε φορά και πάντα κάτι θα σου ξεφεύγει. 477 τετραγωνικά χιλιόμετρα νησί. 35.000 άνθρωποι. Καταπιάνονται με τα πάντα. Με τη γη, τις τέχνες, τις επιστήμες… Αλλά και δύο λιμάνια, δύο μεγάλα βουνά, 33 μεγάλα ζωντανά χωριά. Παραλίες κοσμικές ή απάτητες. Μονοπάτια, ρεματιές, δάση. Βυζαντινοί ναοί, ηγεμονικά κτίρια, αρχαιολογικοί χώροι διάσημοι σε όλο τον κόσμο. Απίστευτες διαδρομές μέσα σε οργιώδη βλάστηση και δάση πυκνά που κρύβουν το φως του ήλιου. Πεζούλες και καλλιέργειες. Αμπέλια και κηπευτικά.
Πανηγύρια, όπου φτιάχνεται ακόμα το κισκέτσι, λαούτα και τουμπάκια, σύγχρονα φεστιβάλ και παλιά ρεμπέτικα. Η Σάμος δεν είναι νησί, ολόκληρος κόσμος είναι.

Check Also

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σάμου – τι αλλάζει με τη διάσπαση σε νέους δήμους

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σάμου – τι αλλάζει με τη διάσπαση σε νέους δήμους

Οι υποψήφιοι για κάθε νέο δήμο στη Σάμο και τα κόμματα που τους στηρίζουν Σύμφωνα …