Κυριακή , Ιανουάριος 19 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Ο έλληνας Μιχάλης Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος στο κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο έλληνας Μιχάλης Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος στο κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Σάμου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο, εξελέγη ως αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Η εκλογή έγινε στις 20 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο, με μεγάλη πλειοψηφία των 648 μελών του.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας εκπρόσωπος τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού εκλέγεται σε τόσο υψηλή θέση στο Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Η επιτυχία αυτή που ήρθε μετά από συντονισμένη προσπάθεια αντανακλά την συγκροτημένη εκπροσώπηση της ΚΕΔΕ στα Ευρωπαϊκά θεσμικά fora, αποτελεί μια νίκη για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση και προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αρχών της  νησιωτικότητας» δήλωσε μετά την εκλογή του ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος .

Το Κογκρέσο είναι ένας μοναδικός θεσμός στην Ευρώπη και αποτελεί εγγύηση για την προστασία της δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αυτοδιοίκησης στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αποτελείται από 648 αιρετούς εκπροσώπους που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 200.000 αρχές Τοπικής (δημάρχους, αντιδημάρχους και μέλη δημοτικών συμβουλίων) και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης (περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και μέλη περιφερειακών συμβουλίων)  των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εργάζεται έχοντας σαν νομοθετική βάση την εφαρμογή των αρχών και των διατάξεων του Ευρωπαϊκού  Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υιοθετήθηκε από τα κράτη μέλη το 1985.

Πηγή : ΕΡΤ Αιγαίου

Check Also

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδιασμού “ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” εξέδωσαν ανακοίνωση

Ανακοίνωση μέσω δελτίο τύπου εξέδωσε ο συνδιασμός  “ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” για  το μεταναστευτικό. Γράφει ακριβώς τα …