Σάββατο , Ιανουάριος 16 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Έκαναν το απολογισμό για την γραμμή Καρλόβασι Σιγατζίκ

Έκαναν το απολογισμό για την γραμμή Καρλόβασι Σιγατζίκ

Τουρκική αποστολή με επικεφαλής  τον δήμαρχο της πόλης Σεφεριχισάρ και αποτελούμενη από  τον Αντιδήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και τους κύριους συντελεστές της ακτοπλοϊκής γραμμής Καρλόβασι – Σιγατζίκ υποδέχτηκε στο Καρλόβασι ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ο Δήμαρχος της γειτονικής τουρκικής πόλης με αφορμή την τρίμηνη τουλάχιστον λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Καρλόβασι – Σιγατζίκ, εξέφρασε την χαρά του για την υπερπήδηση των εμποδίων που υπήρχαν.
Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής που ενώνει και δεν χωρίζει, ενισχύει τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών και συνεισφέρει στο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

 Ο δήμαρχος στο Καρλόβασι

Ο Δήμαρχος Σάμου αφού ευχαρίστησε τον συνάδελφό του κ . Τουνς Σόγιερ που είναι επίσης νομικός τόνισε: «Οι κοινωνίες που προσδιορίζονται από την εγγύτητα μπορούν να δημιουργούν γέφυρες που φέρνουν ανάπτυξη και προοπτική. Οι 8.000 Τούρκοι τουρίστες που έχουν έρθει μέχρι στιγμής την φετινή περίοδο συνεισέφεραν σημαντικά στην ενίσχυση του τουριστικού  ρεύματος στο νησί μας που τόσο πολύ δοκιμάστηκε από την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση.

Οι επιχειρηματίες του Καρλοβάσου, οι tour operators και οι αιρετοί του Δήμου συμπράττουν σε μια κοινή προσπάθεια που μόνο θετικούς καρπούς φέρνει. Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι προφανώς προϋπόθεση της εμβάθυνσης  της συνεργασίας αυτής. Οι άνθρωποι και οι τόποι, αποθετήρια ιστορίας και φυσικού περιβάλλοντος, μπορεί να είναι καταλυτικοί παράγοντες στην κατεύθυνση αυτή».

Την ικανοποίησή τους για το εγχείρημα εξέφρασαν και οι εκ των πρωτεργατών του,  Νίκος Ελένης και Γιώργος Κατσούρης. Ο κ. Ελένης τόνισε την σημασία της συγκεκριμένης γραμμής και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει οργάνωση για την συνέχιση αλλά και την βελτίωση της εικόνας που αποκομίζουν οι τουρίστες όταν φτάνουν στο λιμάνι του Καρλοβάσου. Για τον σκοπό  αυτό δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει βοήθεια από τον Δήμο.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσούρης είπε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα  είναι καλό όχι μόνο για το Καρλόβασι αλλά και για όλο το νησί αφού οι Τούρκοι  δεν μένουν μόνο στην πόλη του Καρλοβάσου αλλά ξεναγούνται σε όλο το νησί. Τέλος τόσο ο κ. Ελένης όσο και ο κ. Κατσούρης ευχαρίστησαν τους τουριστκούς πράκτορες της Τουρκίας που βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα  ένα πάγιο αίτημα ετών για σύνδεση του Καρλοβάσου με το γειτονικό λιμάνι της Τουρκίας.

Πηγή : era-aegean.gr

Check Also

Πεζοπορία στο σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου

Για το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου έχουμε γράψει παλιότερα (ΕΔΩ τα λεπτομερή στοιχεία). Πριν από …