Δευτέρα , Αύγουστος 3 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Διαμαρτυρία του Δήμου Σάμου για τη δημιουργία κόμβου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (HOT SPOT) στο χώρο του πεδίου βολής
hot spot στη Σάμο

Διαμαρτυρία του Δήμου Σάμου για τη δημιουργία κόμβου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (HOT SPOT) στο χώρο του πεδίου βολής

Όπως έγινε γνωστό, στις 9 Ιανουαρίου ο Δήμος Σάμου εξέφρασε με δελτίο τύπου την αντίθεση του και τη διαμαρτυρία του για την αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να χρησιμοποιήσει το χώρο του πρώην πεδίου βολής Σάμου, ως κόμβο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Το κείμενο διαμαρτυρίας για το hot spot στη Σάμο υπογράφει ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν, να το υπογράψουν τόσο στο Δημαρχείο, όσο και σε διάφορα σημεία του νησιού.

Εδώ υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Σάμου δεν είναι αντίθετος στη δημιουργία HOT SPOT, αλλά αντιδρά για τη δημιουργία του στη συγκεκριμένη θέση (πρώην πεδίο βολής Σάμου) και μάλιστα εκτιμά ότι θα συγκεντρωθούν στη συγκεκριμένη περιοχή περίπου 5000 άτομα.
Ο Δήμος Σάμου προτείνει να χρησιμοποιηθεί ο χώρος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής- Πατραϊκής, που διαθέτει καθώς υποστηρίζεται όλη τη σχετική υποδομή.
Επίσης ζητά ν’ απομακρυνθούν οι προσωρινές εγκαταστάσεις από την περιοχή του Μαλαγαρίου, διότι καθιστούν προβληματική την ομαλή λειτουργία του λιμανιού.
Τέλος έγινε γνωστό ότι ο Δήμος προτίθεται να προσφύγει στο ΣτΕ και επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της αυθαίρετης αυτής επιλογής.

Το κείμενο διαμαρτυρίας του Δήμου Σάμου έχει ως εξής:

“Σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επάρκεια. Είμαστε όμως εναντίον της δημιουργίας μιας πόλης πάνω από την πόλη μας χωρίς χωροταξική μελέτη, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς ασφάλεια κυκλοφορίας και χωρίς φύλαξη.”

Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος

Σημείωση του iSamos.gr
Ακόμη και έτσι, δε λείπουν πάλι οι άναρθρες κραυγές και οι κινδυνολογίες γνωστών “συμπολιτών” μας για μόνιμα στρατόπεδα προσφύγων, για υποχθόνιες συμφωνίες Ευρωπαίων και για δράκους που …πετούν πάνω από τα κεφάλια των Σαμίων!
Σίγουρα το θέμα είναι πολύ σοβαρό αλλά δεν γνωρίζουμε (ή γνωρίζουμε;) τι εξυπηρετουν κραυγές και αναθέματα γνωστών και αγνώστων, αντί των προσεκτικών και συντονισμένων ενεργειών που οφείλουμε όλοι μαζί να κάνουμε.

Check Also

Τι θα ψηφίζατε αν γινόταν εκλογές το Σεπτέμβριο; Απαντήστε μας!

Υποθετικό (;) σενάριο εκλογών το Σεπτέμβριο! Αν ξαφνικά πάμε σε κάλπες, σκεφθήκατε τι θα ψηφίσετε; …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *