Τετάρτη , Ιούνιος 3 2020
elen
Home / Videos / Διαδρομή στο Σεϊτάνι (video)

Διαδρομή στο Σεϊτάνι (video)

Από τη σελίδα: Peter Molz’s videos, μια διαδρομή στο Σεϊτάνι

Ανάμεσα σε απόκριμνα βράχια βρίσκεται κρυμένη μιά παραλία. Επί Τουρκοκρατίας τη θεωρούσαν ώς το λιμάνι του Διαβόλου, εξ ού και το όνομά της (τουρκιστιν-Σεϊτάν ) Απλωμένο στο τέλος ενός επιβλητικού φαραγγιού με το όνομα Κακοπέρατο ,το Μεγάλο Σεϊτάνι φαντάζει ένα μέρος απρόσιτο, σχεδόν απαγορευμένο.

Μικρό Σεϊτάνι
Στη βόρεια ακτή του νησιού, σε απόσταση  4 περίπου χλμ. από το Καρλόβασι, βρίσκεται η  μικρή παραλία Μικρό Σεϊτάνι. Πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία, με βαθιά και καθαρά νερά σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο. Η παραλία είναι τελείως απομονωμένη και ανοργάνωτη, αξίζει όμως να σταματήσει κανείς για μια βουτιά στο δρόμο από ή προς το Μεγάλο Σεϊτάνι.

Μεγάλο Σεϊτάνι
Μετά το Μικρό Σεϊτάνι το μονοπάτι συνεχίζει για άλλα 2 χλμ. περίπου  σε μια μαγευτική διαδρομή με υπέροχη θέα και προορισμό  μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού το Μεγάλο Σεϊτάνι. Πρόκειται για μια παραλία με χοντρή άμμο και αρκετά βαθιά και καθαρά νερά. Το Μεγάλο Σεϊτάνι είναι η παραλία της προστατευόμενης φώκιας (Monachus monachus) και έχει κηρυχθεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Η παραλία είναι τελείως ανοργάνωτη και απομονωμένη και ο επισκέπτης θα πρέπει να είναι  εξοπλισμένος με τα απαραίτητα (νερό και λίγη τουλάχιστον τροφή). Σημειώνουμε ότι στο Μεγάλο Σεϊτάνι μπορεί επίσης, να φτάσει κανείς με καΐκι από το λιμάνι Καρλοβάσου.

 

Check Also

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Σάμο

Οι βόλτες, οι βουτιές και οι εμπειρίες που κάνουν το νησί αυτό που είναι: Το …