Πέμπτη , Ιούνιος 4 2020
elen
Home / Ειδήσεις / “Σεπτέμβρης στην Σάμο” από τους Destsetters

“Σεπτέμβρης στην Σάμο” από τους Destsetters

Η κίνηση “Σεπτέμβρης στην Ελλάδα” είναι μία νέα πρωτοβουλία από τους Destsetters που στόχο έχει την επιμήκυνση της ελληνικής τουριστικής σεζόν κατά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Μέσα από την ιστοσελίδα http://www.septemberingreece.com/, παρουσιάζονται οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να προγραμματίσει κανείς τις διακοπές του τον μήνα αυτό και η Σάμος προτείνεται σε ένα εκτενές αφιέρωμα ως ιδανικός προορισμός για πεζοπορία και εναλλακτικές δραστηριότητες.

September in Samos - destsetters

Ο Σεπτέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές της Σάμου.

Τα τουριστικά θέρετρα έχουν γίνει λίγο πιο ήσυχα, επιτρέποντάς σας να βρείτε καταπληκτικά δωμάτια σε πραγματικά χαμηλές τιμές. Και υπάρχουν πολλοί παραπάνω λόγοι πέρα από αυτόν: ο καιρός δεν είναι τόσο ζεστός, η θάλασσα όμως είναι θερμή και ήρεμη ενώ οι πολυάριθμες επιλογές για πεζοπορία και ορειβασία θα σας δώσουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε κάθε κρυφή γωνιά αυτού του όμορφου νησιού! Ως γνωστόν, η Σάμος αποτελεί ένα διάσημο προορισμό για πεζοπορία και σας προσκαλεί να περάσετε πραγματικά αξέχαστες και συναρπαστικές διακοπές στην Ελλάδα!

Ζήστε μια έντονη εμπειρία πεζοπορίας στους δύο εκπληκτικούς ορεινούς όγκους του νησιού με τα πολυάριθμα μονοπάτια!

Hiking in Samos - destsettersΗ Σάμος είναι δημοφιλής κυρίως για τις μαγευτικές παραλίες της, ωστόσο, είναι επίσης ένα νησί που προσφέρει μεγάλη ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων. Μια από τις πιο συναρπαστικές είναι η ορειβασία αφού η Σάμος, αν και νησί, έχει εντυπωσιακά τοπία που περιλαμβάνουν πυκνά δάση με ψηλά δέντρα, άγρια βραχώδες ανάγλυφο και δρόμους που κόβονται από ρυάκια. Το να περπατήσει κανείς στα μονοπάτια της Σάμου είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει τα βότανα και τα άγρια ζώα που υπάρχουν στο νησί!

Παρακολουθήστε την εκπληκτική θέα προς την ανατολική Σάμο από το όμορφο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής!

Ζωοδόχος Πηγή - destsettersΤο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σάμου σε υψόμετρο 300 μέτρων. Ιδρύθηκε από τον μοναχό Δωρόθεο το 1756, ενώ στοιχείο άξιο αναφοράς είναι ότι τα ξύλινα μέρη της πόρτας αντιπροσωπεύουν τις 365 ημέρες του έτους. Το μοναστήρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για την εκπληκτική θέα που προσφέρει προς το ακρωτήριο της Μυκάλης στα παράλια της Μικράς Ασίας και την υπέροχη δαντελωτή ακτογραμμή της ανατολικής Σάμου!

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στην συνέχεια με προτάσεις για το μαγευτικό Πυθαγόρειο και το γραφικό Κοκκάρι, καθώς επίσης και για ορισμένες παραλίες του νησιού όπως το Μεγάλο Σεϊτάνι και τα Λεμονάκια.