Τετάρτη , Ιούνιος 3 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Δεν έλλειψαν και στη Σάμο οι καταστροφές

Δεν έλλειψαν και στη Σάμο οι καταστροφές

Ο Αντιπεριφερειάρχής Σάμου με την παρουσία υπηρεσιακών στελεχών πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία του οδικού άξονα Πύργος –Σπαθαραίοι – Παγώνδας όπου πραγματοποιούνται επείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στο οδικό δίκτυο, ύστερα από τις πρόσφατες καταστροφές.

Παρουσία του εργολάβου του έργου, του Προέδρου της Κοινότητας Σπαθαρίων και μελών του Τοπικού Συμβουλίου, εξετάστηκαν οι εναλλακτικές λύσεις διασύνδεσης του οικισμού Σπαθαραίων με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νησιού μας έως την αποκατάσταση των ζημιών.

   Στο οδικό τμήμα Πύργος – Σπαθαραίοι η προσωρινή βατότητα της οδού αναμένεται να αποκατασταθεί έως την προσεχή Δευτέρα όπου και θα επιτραπεί η κυκλοφορία των οχημάτων με την σύσταση προσεκτικής οδήγησης, λόγω κατολισθητικών φαινομένων που παρατηρούνται στις εδαφικές εκτάσεις.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την οικογένεια του κυρίου Γιάννη Τσουμάνη που παραχώρησε όμορη έκταση από το αγροτεμάχιο τους για τη διαπλάτυνση του δρόμου.

Για το άλλο τμήμα στο δρόμο Σπαθαραίοι – Παγώνδας ήδη άρχισαν οι προκαταρκτικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος, ενώ παράλληλα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου κατέθεσε αίτημα στον αρμόδιο Υπουργό, για έκτακτη οικονομική βοήθεια προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επείγουσες εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στο οδικό δίκτυο των νησιών μας.

Check Also

Πλανήτης Σάμος: Ένα αφιέρωμα από τα ταξίδια της εφημερίδας “Καθημερινή”

Πλανήτης Σάμος: Ένα αφιέρωμα από τα ταξίδια της εφημερίδας "Καθημερινή"