Πέμπτη , Ιούλιος 9 2020
elen
Breaking News
Home / Ειδήσεις / Δελτίο τύπου της επιτροπής αγώνα Σάμος SOS για την συγκέντρωση του Δήμου Σάμου στις 21/11/2016 στην πλατεία Πυθαγόρα

Δελτίο τύπου της επιτροπής αγώνα Σάμος SOS για την συγκέντρωση του Δήμου Σάμου στις 21/11/2016 στην πλατεία Πυθαγόρα

Αντιπροσωπεία της ομάδας αγώνα Σάμος SOS από την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τον Δήμαρχο Σάμου να πάρει το λόγο στην σημερινή συγκέντρωση. Σήμερα 21/11/2016 επανειλημμένα ζητήσαμε ξανά να μας δώσει ολιγόλεπτο λόγο στο βήμα. Απαγόρευσε ρητά τον λόγο στους ΣΑΜΙΩΤΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ….

Δεν θα μιλήσουμε για την δημοκρατικότητα του κου Δημάρχου…. χαρακτηρίζει μόνος του τον εαυτό του! Για όλους όμως εμάς που ήμασταν στην πλατεία του Πυθαγόρα σήμερα 21 Νοεμβρίου 2016 ανακοινώνουμε πρώτα εδώ στην δημόσια ομάδα μας «Σαμιώτες…. Σάμος S.O.S.» στο facebook και από αύριο με δελτίο τύπου σε όλα τα ΜΜΕ το κείμενο του χαιρετισμού που θελήσαμε να απευθύνουμε στην συγκέντρωση….

ΣΑΜΙΩΤΕΣ, ΑΚΡΙΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ….

Χαιρόμαστε που είμαστε όλοι εδώ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ σ’ αυτή την επικίνδυνη στιγμή του τόπου μας και της κοινωνίας μας !
Μας λένε ψέματα!

Η κυβέρνηση και η Ε.Ε. υποκρίνονται! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ! Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια!

Τώρα αποκαλύπτονται σιγά – σιγά όλοι οι νόμοι και οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει ερήμην μας καταδικάζοντας έτσι τις ζωές μας, οδηγώντας μας σε απόλυτα αδιέξοδα!

Όμως έχουμε Δημοκρατία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν εμείς δεν συμφωνήσουμε! Άλλωστε το λένε και οι ίδιοι!
Εμείς αποφασίζουμε! και μένουμε αμετακίνητοι στις θέσεις μας :

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε τη διασφάλιση της Εθνικής μας Κυριαρχίας ,όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 28, παράγραφος 3 του συντάγματος και βάσει αυτού ζητάμε την αποτελεσματική προστασία, φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων μας.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την άμεση στελέχωση του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας του Στρατού και του Νοσοκομείου

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την κατάργηση και ακύρωση της κλειστής δομής φιλοξενίας στο HOT SPOT ΣΑΜΟΥ και αποκλείουμε κάθε σκέψη δημιουργίας καινούριου HOT SPOT στο νησί.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τη Σάμο μετά την παρέλευση της αρχικής συμφωνημένης προθεσμίας των 72 ωρών.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την επιτάχυνση των διαδικασιών των επιτροπών καταγραφής και την άμεση στελέχωση τους με τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μην παραμένουν στο νησί πάνω από 72 ώρες.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε για τις 72 ώρες παραμονής των μεταναστών στο νησί μας , να φιλοξενούνται στη Σάμο με καλές συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και υγιεινής.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε κάθε ενέργεια και πρακτική οποιουδήποτε οργανισμού, είτε τοπικού, είτε εθνικού, είτε διεθνή, που ενθαρρύνει την μόνιμη εγκατάσταση μουσουλμανικού πληθυσμού στο νησί, να θεωρηθεί παράνομη και καταχρηστική. Η Σάμος είναι γεωπολιτικά ευαίσθητος τόπος και μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τρίτες χώρες.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε τον άμεσο έλεγχο όλων των ΜΚΟ και την αυστηρή εποπτεία αυτών από τις Ελληνικές αρχές, καθώς και τον περιορισμό της FRONTEX στα καθήκοντα της.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε άμεσα την επιστροφή της κανονικότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί μας. Η Σάμος είναι Τουριστικός Προορισμός και δεν επιδέχεται κανενός είδους αλλοίωση της τουριστικής της ταυτότητας.

Η Σάμος μας είναι ο τόπος μας! Οφείλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί να πάρουμε πίσω το νησί μας , να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!

Ο αγώνας μας συνεχίζεται! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ και μένουμε ακλόνητοι στις θέσεις μας!

Επιτροπή αγώνα Σάμος S.O.S.

Check Also

Ανακοινώσεις της επιτροπής αγώνα ΣΑΜΟΣ S.O.S.

Η επιτροπή αγώνα της ΣΑΜΟΣ S.O.S. μας έστειλε τα παρακάτω δελτία τύπου Δελτίο τύπου της 1ης …