Παρασκευή , Αύγουστος 23 2019
elen
Breaking News
Home / Ειδήσεις / Birdwatching στη Σάμο – Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο φυσικό περιβάλλον
Birdwatching στη Σάμο

Birdwatching στη Σάμο – Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο φυσικό περιβάλλον

Birdwatching στη Σάμο.
Μπορεί να νομίζετε ότι η Σάμος είναι ένα νησί σαν όλα τα άλλα, αλλά ο φυσικός της πλούτος είναι ανεκτίμητος κι ανεξερεύνητος. Για τρεις μέρες, το φυσικό περιβάλλον της Σάμου αποκαλύπτεται.

Γι’ αυτό η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου-Παλαιοντολογικό Μουσείο Σάμου και το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με την υποστήριξη της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Διοργανώνουν από κοινού, 21-23 Απριλίου, ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο σαμιώτικο φυσικό περιβάλλον.

Στόχος τους; Η ανάδειξη της χλωρίδας και της πανίδας της Σάμου, αλλά και η γνωριμία όλων μας με τα πετρώματα και τα παλαιοντολογικά ευρήματα του νησιού.
Παράλληλα, οι εκδηλώσεις προσκαλούν και ταυτόχρονα προκαλούν νέους και μαθητές μέσα από ποικίλες δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

birdwatching-samos1

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Νεαροί Υδροβιολόγοι», «Νεαροί Παλαιοντολόγοι» και «Ορυκτά του Αιγαίου» απευθύνονται σε μαθητές και ξεκινούν την Πέμπτη 21 Απριλίου. Συστήνουν με δημιουργικό τρόπο στα παιδιά τις επιστήμες της θάλασσας, της γεωλογίας και της παλαιοντολογίας.

birdwaching-samos2Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες στο Δημαρχείο Σάμου και το πρωί του Σαββάτου 23 Απριλίου η δράση επανέρχεται. Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις Αλυκές Μεσοκάμπου για παρατήρηση πουλιών (birdwatching) και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μυτιληνιών από ειδικούς επιστήμονες.

Λίγο αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες στο Δημαρχείο Σάμου και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου «Η φύση της Σάμου – Οδηγός παρατήρησης πουλιών και άλλων ζώων», των Roger Butts και Μαρίας Δημάκη. Μάλιστα, το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροπή, θα διατίθεται προς πώληση.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.

Πληροφορίες: Μαρία Δημάκη (Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας) τηλέφωνο: 210 8015870 εσωτερικό 526. E-mail: mdim@gnhm.gr

Μανώλης Πυργιώτης (Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου) τηλέφωνο: 22730 27216. Email: librasam@otenet.gr

Check Also

Πρόσκληση του περιοδικού Απόπλους σε φιλολογική βραδιά

Πρόσκληση του περιοδικού Απόπλους σε φιλολογική βραδιά

Το περιοδικό Απόπλους σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στη φιλολογική βραδιά για τον ποιητή Κώστα Γ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *