Δευτέρα , Αύγουστος 3 2020
elen
Home / Παραλίες / Παραλία Μπάλος “Κουμεϊκων”

Παραλία Μπάλος “Κουμεϊκων”

Η παραλία  Μπάλος (που σημαίνει “πάνω στη θάλασσα” στα αρχαία ελληνικά) είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, γνωστό από το λαμπρό παρελθόν του για την εξαγωγή των τοπικών προϊόντων.

Σήμερα, ένα μικροσκοπικό χωριό με τους φιλικούς συνταξιούχους ναυτικούς, μερικά διαμερίσματα διακοπών και υπαίθρια εστιατόρια είναι ένα ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Η μικρή παραλία  Μπάλος (400 περίπου μέτρα μήκος) με χοντρό βότσαλο  βρίσκεται σε απόσταση 40 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, έχει αρκετά βαθιά και καθαρά νερά και είναι προστατευμένη μέσα στον κόλπο του Μαραθόκαμπου στην νοτιοδυτική ακτή του νησιού.Το χωριό Κουμεϊκα αν και είναι χτισμένο μόλις 2 χλμ από τη θάλασσα δεν είναι ορατό από αυτή, καθώς είναι περιτριγυρισμένο από λόφους. Σε περίπτωση ανάγκης πρέπει να απευθυνθείτε στον κοντινό Πύργο (περίπου 13 χιλιόμετρα ανατολικά) όπου λειτουργούν αγροτικό ιατρείο και φαρμακείο. Η πρόσβαση είναι εύκολη από την πρωτεύουσα με νοικιασμένο, ή ιδιωτικό αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα μέσω των Κουμαίικων.Προσφέρεται για ήσυχο μπάνιο σε πολύ ωραία θάλασσα .Η διαμονή στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας είναι εξασφαλισμένη και ο επισκέπτης μπορεί μετά το μπάνιο του να απολαύσει το φαγητό του στις παραθαλάσσιες ταβέρνες .

 

{google_map}37.69819, 26.74911|zoom:12|width:100%|height:300|{/google_map} Η παραλία  Μπάλος (που σημαίνει "πάνω στη θάλασσα" στα αρχαία ελληνικά) είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, γνωστό από το λαμπρό παρελθόν του για την εξαγωγή των τοπικών προϊόντων. Σήμερα, ένα μικροσκοπικό χωριό με τους φιλικούς συνταξιούχους ναυτικούς, μερικά διαμερίσματα διακοπών και υπαίθρια εστιατόρια είναι ένα ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Η μικρή παραλία  Μπάλος (400 περίπου μέτρα μήκος) με χοντρό βότσαλο  βρίσκεται σε απόσταση 40 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, έχει αρκετά βαθιά και καθαρά νερά και είναι προστατευμένη μέσα στον κόλπο του Μαραθόκαμπου στην νοτιοδυτική ακτή του νησιού.Το χωριό Κουμεϊκα αν και είναι χτισμένο…

Μπάλος Κουμεϊκων - Βαθμολογία

Πρόσβαση: Αυτοκίνητο - 71%
Εδαφος: Βότσαλα - 61%
Βυθός: Βότσαλα και άμμος - 76%
Ομπρέλλες: Ναι - 50%
Μπαρ και καφέ μπαρ: Ναι - 59%
Εστιατόριο: Ναι - 44%
Βάθος θαλάσσης: Μέτριο - 66%
Αίσθηση νερού: Κρύο - 57%
Αέρας-κύμα: Χωρίς κύμα - 56%

60%

Βαθμός

Ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.Δώστε τη δική σας βαθμολογία.

Like
User Rating: 3.32 ( 3 votes)

Check Also

Κασονήσι: Εκεί ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! (Video)

Κασονήσι Σάμου: Απέραντο γαλάζιο στον επίγειο παράδεισο. Το Κασονήσι βρίσκεται στην ανατολική Σάμο απέναντι απά …