Κυριακή , Ιανουάριος 24 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Παράσταση στο κοινό της Σάμου από τη Θεατρική Ομάδα DUENDE της Ικαρίας

Παράσταση στο κοινό της Σάμου από τη Θεατρική Ομάδα DUENDE της Ικαρίας

 Το έργο του Spiro Scimone “η Αυλή” έχει τη χαρά να παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα DUENDE από την Ικαρία στο θεατρόφιλο κοινό της Σάμου.

Ο Scimone (γεννημένος στη Μεσίνα της Ιταλίας το 1964) θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του. Το θέατρο του δανείζεται στοιχεία, δομές και θεματολογία από το θέατρο του παραλόγου, τη δυτική εκδοχή του Beckett και την ανατολική του Mrozek και τα παντρεύει με τη λαϊκή φάρσα. Έτσι δημιουργείται ένα υψηλής ποιότητας λαϊκό θέατρο, απόλυτα κατανοητό όσο και αναγκαίο για τις ανάγκες των καιρών μας. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η εξουσία, η αλλοτρίωση είναι οι βασικές θεματικές του και η αξιοπρεπής ύπαρξη ενός ανθρώπινου όντος μέσα σε μια απάνθρωπη κοινωνία ο τελικός του προβληματισμός.

theatriki-omada-ikariaΗ αυλή (2003) είναι μια πικρή σάτιρα ενός εφιαλτικού μέλλοντος που δυστυχώς μοιάζει με το παρόν μας. Σε έναν κόσμο γεμάτο σκουπίδια, ο ακίνητος Pepe και ο αεικίνητος Thano, αλληλοεξαρτώνται και συμπληρώνονται, μονοιάζουν και χωρίζουν, συγκρούονται και ενώνονται προσπαθώντας να περάσουν την «ώρα» τους και να αδειάσουν το σάκο του Thano με τα «απαραίτητα». Κάθε τόσο, η φιγούρα του Uno πετάγεται για να φέρει νέα από τους «άλλους», να αφηγηθεί απίστευτες ιστορίες και να εκλιπαρήσει για λίγο ψωμί.

Τίποτα δεν πτοεί τους πρωταγωνιστές να συνεχίσουν να ζουν, να αναπνέουν, να ελπίζουν. Ακόμα κι όταν οι Κυριακές έχουν χαθεί, η βροχή έχει σταματήσει, το νερό μετριέται σε σταγόνες, το φαγητό έχει περίεργο χρώμα και οι μέρες ειρήνης είναι δυσεύρετο είδος. Πρέπει να αντέξουν μέχρι το τέλος. Και πρέπει κάτι να κάνουν.

Θα δοθεί μία παράσταση τη Μ. Τρίτη 26/4 στις 9:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Η είσοδος είναι 6€ . Το έργο απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών .

Τηλ. για πληροφορίες: 6934284525

 

 

Check Also

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις στη Σάμο αυτό το καλοκαίρι

Το isamos  σας ανακοινώνει τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στη Σάμο το φετινό καλοκαίρι. …