Τρίτη , Αύγουστος 4 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Αστική συγκοινωνία θα έχει πλέον η πόλη της Σάμου

Αστική συγκοινωνία θα έχει πλέον η πόλη της Σάμου

Πιλοτική εφαρμοφή για Αστική συγκοινωνία θα εφαρμοστεί στην πόλη της Σάμου την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016. Έτσι ένα παλιό μέτρο θα εφαρμοστεί και πάλι στη Σάμο, διευκολύνομτας τους πολίτες και δίνοντας λύσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Τα εγκαίνια για την πιλοτική εφαρμογή και τις σχετικές μετρήσεις της συγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Μαρτίου, στις 11:30, στη Πλατεία Πυθαγόρα.

Μετά από απουσία πολλών ετών, εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου, η πιλοτική εφαρμογή της Αστικής Συγκοινωνίας στη πόλη της Σάμου. Κατ’ εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Σάμου θα επιτευχθεί η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής και η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, που αναμένεται ότι θα βοηθήσουν στη δημιουργία νέων ευκαιριών οργάνωσης των κεντρικών λειτουργιών αλλά και στη βελτίωση της προσπελασιμότητας του κέντρου της πόλης, ενθαρρύνοντας την απεξάρτηση από το ιδιωτικό αυτοκίνητο και δίνοντας έμφαση σε μέσα διακίνησης φιλικά προς το περιβάλλον.

Αφετηρία των διαδρομών έχει οριστεί το λιμάνι Μαλαγαρίου με έναρξη των δρομολογίων στις 8:00 το πρωί και λήξη στις 14:00 το μεσημέρι, με ενδιάμεσους σταθμούς: ΕΟΣΣ, Περίπτερο Ζαχαράκη, στάση ΚΤΕΛ, Πλατεία Πυθαγόρα, Τράπεζα Πειραιώς, Εμπορικός Λιμένας, Νοσοκομείο, ΣΟΑ, παραλία Γάγκου, (επιστροφή) Νοσοκομείο, Εμπορικός Λιμένας, Τράπεζα Πειραιώς, ΞΕΝΙΑ, Γήπεδο τένις, Λιμάνι Μαλαγαρίου, Γραφεία ΔΕΔΔΗΕ, Αγία Ειρήνη, Άγιος Χαράλαμπος, Ποταμάκι, Νεάπολη, Πευκάκια, Μαλαγάρι. Μέσος όρος αναμονής σε κάθε στάση ορίζονται τα 15 λεπτά.

Πηγή: ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ

Check Also

Η Ελλάδα γιορτάζει με Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι 34 νομών ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους στον κάθε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *