Δευτέρα , Μάιος 25 2020
elen
Home / Ειδήσεις / ” Άσπρο βότσαλο”: Το νέο κρασί της Έ.Ο.Σ Σάμου

” Άσπρο βότσαλο”: Το νέο κρασί της Έ.Ο.Σ Σάμου

Ένα νέο προϊόν κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου. Πρόκειται για το κρασί με την εμπορική ονομασία ” Άσπρο βότσαλο “.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ε.Ο.Σ.Σ, “πρόκειται για ένα κρασί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η ευεργετική επίδραση της καλοκαιρινής αιγαιοπελαγίτικης αύρας, βοηθά το χαρισματικό μοσχάτο της Σάμου να δίνει απλόχερα ένα κρασί με έντονα ανθικά και φρουτώδη αρώματα. Πανδαισία αρωμάτων τριαντάφυλλου, κίτρου και περγαμόντου. Μεγάλη ένταση και μακριά επίγευση πορτοκαλιού και ροδάκινου, αυτό είναι το “ Άσπρο Βότσαλο ”.
Η θαλασσινή αύρα παντρεύεται το σαμιώτικο μοσχάτο για ν’ απλώσουν φρούτα και λουλούδια στο τραπέζι.
Ένα ακόμα εξαιρετικό σαμιώτικο κρασί ήρθε να προστεθεί στην ιδιαίτερα πλούσια γκάμα της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου που ιδρύθηκε το 1934 µε τη συµµετοχή 25 τοπικών συνεταιρισµών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το σύνολο των αµπελοκαλλιεργητών του νησιού. Η Ένωση, όπως την αποκαλούν οι Σαµιώτες, συλλέγει το σταφύλι και παράγει το κρασί στα δύο οινοποιεία της: στο Μαλαγάρι και το Καρλόβασι.

Τα σαμιακά κρασιά, γλυκά και ξηρά, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι “γλυκόπιοτα” και γι’ αυτό διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 80% της παραγωγής του νησιού εξάγεται. Οι περίφηµες σαµιώτικες ποικιλίες: τα Μοσχάτα, τα Φωκιανά, τα Κολοκυθάτα, δεν κερδίζουν στο εξωτερικό µόνο τις αγορές, αλλά και σηµαντικές διακρίσεις.

 

Check Also

Ανοιχτό θα είναι το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου κατά τη θερινή περίοδο

Ανοιχτό θα είναι το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου κατά τη θερινή περίοδο

Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ μας ενημερώνει ότι το ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ θα είναι …