Τρίτη , Ιούνιος 18 2019
elen
Home / Ειδήσεις / Αθλητικές / Αναγέννηση Σάμου: Ανέβηκε στην Α2 εθνική κατηγορία βόλεϊ για να μείνει!
Αναγέννηση Σάμου

Αναγέννηση Σάμου: Ανέβηκε στην Α2 εθνική κατηγορία βόλεϊ για να μείνει!

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ: Ανέβηκε για να συνεχίσει

 Το Greekvolley.com βρέθηκε στην πρώτη προπόνηση της Αναγέννησης Σάμου, της νησιώτικης ομάδας που πανηγυρικά ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α2 Εθνική κατηγορία και είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της ομάδας κύριο Θεολόγο Φράγκο.

Αποστολή στη Σάμο, Ρένα Τζίχα Δημητρακοπούλου

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του συλλόγου σας:
«H Αναγέννηση είναι ένας σύλλογος που έχει ιδρυθεί πριν από σαράντα χρόνια, φέτος είναι τα 40 χρόνια, και τα πανηγυρίζουμε με την μεγάλη άνοδο μας στην Α2 εθνικά κατηγορία. Ανάλογες επιτυχίες έχουν γίνει και με την ομάδα του μπάσκετ από το 1986 μέχρι το 1992 ήταν στην Β΄ Εθνική κατηγορία, σημερινή Α2. Υπάρχει επίσης ένα πολύ καλό τμήμα στίβου με πανελλήνιες επιτυχίες, με τελευταία επιτυχία την κλήση του Κώστα Φρατζέσκου στην Εθνική Ελλάδας».
Σήμα ΑναγέννησηςΠοια η πορεία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ μέχρι την άνοδο της στην Α2; «Ξεκινήσαμε από το τοπικό πρωτάθλημα Σάμου το οποίο κερδίσαμε αήττητοι. Μαζί με τα μπαράζ παίξαμε 14 παιχνίδια και όλα τα κερδίσαμε με χαρακτηριστική άνεση. Κατόπιν συμμετείχαμε στο τουρνουά ανόδου για την Α2, στο οποίο έλαβαν μέρος η πρωταθλήτρια Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Χίου και Μυτιλήνης. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίσαμε και τα τέσσερα και πανηγυρικά ανεβήκαμε στην Α2».
Πόσο εύκολα μπορεί να σταθεί στην Α2 μια ομάδα από ένα τόσο απομακρυσμένο νησί;
«Νομίζω ότι αυτό είναι το δυσκολότερο απ’ όλα γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ταξίδια που είναι πολύ δύσκολα και λόγω συγκοινωνιών, λόγω και καιρού και λόγω οικονομικών. Αν θέλουμε να ενισχυθούμε με κάποιες παίχτριες δε μπορούμε γιατί για μας είναι ένα έξτρα μπάτζετ γιατί το πρώτο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι τα ταξίδια και θεωρώ ότι ειδικά αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα για όλους. Αυτό φαίνεται και από την αποχώρηση των άλλων 2 νησιωτικών ομάδων δυστυχώς. Είμαστε η μοναδική νησιωτική ομάδα που συμμετέχει σ’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα».

Πως είναι το βόλεϊ στη Σάμο και τα αναπτυξιακά;
«Θεωρώ ότι γίνεται μια πολύ καλή δουλειά εδώ, ειδικά πέρυσι υπήρξαν τρεις ισάξιες ομάδες. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όλες οι ομάδες έχουν ακαδημίες. Η δική μας ομάδα έχει περίπου 70-80 κορίτσια που ασχολούνται με τα τμήματα υποδομών και θεωρώ ότι γίνεται πραγματικά καλή δουλειά».

Τι γνωρίζετε για τις άλλες ομάδες του ομίλου σας;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε φέτος πως είναι αυτές οι ομάδες. Έχουμε δει σε βίντεο τα περσινά τους παιχνίδια αλλά νομίζω τα ονόματα των άλλων ομάδων που έχουμε στον όμιλο μας είναι ομάδες που οι περισσότερες, αν όχι όλες, έχουν αγωνιστεί στην Α1 και είναι πάρα πολλά χρόνια στην Α2. Ακόμα και οι δύο ομάδες που ανέβηκαν, το Αιγάλεω και η Αγία Παρασκευή, έχουμε διαβάσει όλοι πόσο έχουν ενισχυθεί και ειδικά το Αιγάλεω το οποίο νομίζω θα είναι και η έκπληξη του ομίλου. Για μας νομίζω δεν υπήρχε δυσκολότερη κλήρωση απ’ αυτή που μας έτυχε».
Μιλήστε μας λίγο για τη διοίκηση της ομάδας:
«Πρόεδρος είμαι εγώ. Υπάρχει και μια μερίδα του ΔΣ που έχει κάποιες αρμοδιότητες, γιατί όπως είπαμε έχουμε και ομάδα μπάσκετ και ομάδα στίβου. Εγώ και ο αδερφός μου Δημήτρης ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ».
Που στεγάζεται η ομάδα;
«Η ομάδα στεγάζεται στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Σάμου».
Υπάρχει beach volley;
«Δεν έχουμε beach volley. Φέτος ξεκινήσαμε. Έγινε ένα πρωτάθλημα το καλοκαίρι, δυστυχώς μόνο με δύο ομάδες. Τα κορίτσια του Ιωνικού έλαβαν μέρος πρώτη φορά φέτος στους Πανελλήνιους. Πιστεύω του χρόνου θα οργανώσουμε πολύ καλύτερα πρωταθλήματα, με τον κύριο Θανάση Πανούσο και θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Θέλω να προσθέσω ότι σε ότι τουρνουά beach volley έγινε φέτος στο νησί τα κορίτσια της Αναγέννησης τα κέρδισαν όλα».
Έσοδα και χορηγοί υπάρχουν στην ομάδα;
«Κάνουμε κάποια προσπάθεια με τα διαρκείας που έχουμε βγάλει αλλά η αλήθεια είναι ότι ο απλός κόσμος μας έχει βοηθήσει πολύ. Χορηγίες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν. Έχουμε κάποιες υποσχέσεις ότι θα βοηθηθούμε από κάποιους ανθρώπους αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Όπως έχω δηλώσει στα τοπικά μέσα όσο αντέξουμε με τη βοήθεια του κόσμου και την ομάδα θα την τρέξω εγώ με τον αδερφό μου».
Πως βλέπετε το βόλεϊ στην Ελλάδα;
«Θεωρώ ότι το βόλεϊ για μένα είναι το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα όσον αφορά τις γυναίκες και θεωρώ ότι ακόμα υπάρχουν μεγάλες προοπτικές στην Α2. Νομίζω ότι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα. Δε βλέπω το λόγο γιατί να μην υπάρχουν κάποιοι μεγάλοι χορηγοί και να ανεβάσουν πολύ καλύτερα το βόλεϊ στην Α2. Μη ξεχνάμε ότι από την Α2 ξεκίνησαν ομάδες από τα νησιά, Νάξο, Σαντορίνη, Κρήτη, που κόσμησαν επάξια την Α2. Γιατί εδώ στην επαρχία παίζουμε βόλεϊ. Δεν είναι μόνο η Αθήνα. Εμείς ήρθαμε στην ομάδα για να την κρατήσουμε για πολλά χρόνια και θα κάνουμε μεγάλες προσπάθειες. Φέτος για πρώτη χρονιά είναι δύσκολο για μας αλλά δεν απογοητευόμαστε. Θα παλέψουμε και θα συνεχίσουμε». Το greekvolley.com εύχεται καλή αθλητική σεζόν με υγεία και επιτυχίες.
Το ρόστερ της Αναγέννησης: 
ΑΡ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡ.ΓΕΝ. ΥΨΟΣ ΘΕΣΗ
1 ΧΙΩΤΗ   ΚΥΡΙΑΚΗ 18/01/1991 1,78 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ
14 ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 23/02/1990 1,62 ΛΙΜΠΕΡΟ
9 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ 30/01/1992    1,80 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ
4 ΜΑΤΑ ΚΛΕΟΝΑ 06/03/1996    1,77 ΑΚΡΑΙΑ
15 ΣΕΡΑΣΚΕΡΗ   ΣΤΥΛΙΑΝΗ 04/03/1984    1,73 ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ
5 ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΥΘΥΜΙΑ 15/03/1977    1,74    ΑΚΡΑΙΑ
13 ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΙΤΟΥ ΣΟΦΙΑ 01/08/1999    1,80 ΑΚΡΑΙΑ
8 ΚΝΗΤΗ ΠΗΓΗ 20/11/1986    1,80 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΥ   ΒΑΣΙΛΙΚΗ 15/06/2002    1,70 ΑΚΡΑΙΑ
7 ΦΡΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 30/09/1998    1,85 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ
10 ΣΚΟΡΔΑ ΑΓΛΑΪΑ 16/04/1991    1,72 ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ
11 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ 19/06/1998    1,70 ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ
6 ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΙΤΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ 28/02/2002    1,72 ΑΚΡΑΙΑ
12 ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 28/06/1978    1,72 ΑΚΡΑΙΑ

                                                         

Το Δ.Σ.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ               ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ         ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΤΖΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ               ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΒΕΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           ΤΑΜΙΑΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ             ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΜΕΛΟΣ
ΒΑΚΕΝΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ       ΜΕΛΟΣ
ΤΖΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                 ΜΕΛΟΣ
ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ                 ΜΕΛΟΣ
ΒΟΥΡΟΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ           ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
ΚΝΗΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ             ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
ΓΑΛΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ               ΕΦΟΡΟΣ 

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1975
ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕΥ – ΜΠΑΣΚΕΤ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΣΤΙΒΟΣ – ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Check Also

Διεθνές τουρνουά μπάσκετ στη Σάμο

Διεθνές τουρνουά μπάσκετ στη Σάμο από 7 έως 9 Ιουλίου

Διεθνές τουρνουά μπάσκετ στη Σάμο: Με αφορμή και τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ …