Παρασκευή , Νοέμβριος 27 2020
elen
Home / Galleries / Αφιέρωμα στο χωριό Καλλιθέα

Αφιέρωμα στο χωριό Καλλιθέα

Επισκευθήκαμε πρόσφατα το χωριό της Σάμου Καλλιθέα. Μετά από μια αρκετά μεγάλη διαδρομή από το Βαθύ (μιάμισι ώρα με αυτοκίνητο) και διασχίζοντας όμορφα τοπία, βρήκαμε το χωριό με αρκετό κρύο και σχετικά έρημο (λόγω εποχής) από κόσμο.

Το χωριό είναι κτισμένο σε πλαγιά, στους πρόποδες του Κερκετέα ή Κέρκη, στη ΒΔ πλευρά του νησιού, ατενίζοντας προς τους Φούρνους Κορσεών (ΝΔ), την Ικαρία (Δ), τη Χίο (Β) και βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ. Υπάρχει πυκνή βλάστηση, από βελανιδιές, κέδρους, πεύκα και κυπαρίσσια. Δέντρα που παρείχαν και παρέχουν την πρώτη ύλη για το καρνάγιο, (ναυπηγείο), του Αγίου Ισιδώρου, ο οποίος απέχει περί τα 5 χλμ. από την Καλλιθέα. Σε απόσταση 6 χλμ. από την Καλλιθέα, βρίσκεται το μικρό όμορφο και κατάφυτο χωριουδάκι, οι Δρακαίοι.
Οι ονομασίες του χωριού ήταν επίσης Πρινιάς (από τους πολλούς πρίνους – πουρνάρια που υπήρχαν και υπάρχουν στην περιοχή, Καλαμπάχτασι ή Καλαμπακτασιώτικα, (ως το 1950), = τουρκ. καλέ-μπακ = βράχος κατάλληλος για σκοπιά και Καλλιθέα , μεταγενέστερη ονομασία, (1950), από την καλή θέα που έχει η περιοχή, λόγω της φυσικής της θέσης.
Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων είναι η παραλία Βάρσαμο ή Βάλσαμο, η παραλία του Αγίου Ισιδώρου, και η παραλία Φαγκρί.

Βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες του χωριού και της υπέροχης θέας και φάγαμε νόστιμους μεζέδες στην παραδοσιακή ταβέρνα “Καλλιθέα” την οποία σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

VIDEO ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 

VIDEO ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΔΡΑΚΑΙΟΙ-ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ

Check Also

Σαμιώτικο κρασί: Το δώρο του θεού Διόνυσου στους ανθρώπους (video)

Σαμιώτικο κρασί από Μοσχάτο σταφύλι! Ποιοτικό, ελκυστικό και ανατρεπτικό συνάμα –έχοντας τη στόφα που αρμόζει …