Τετάρτη , Σεπτέμβριος 23 2020
elen
Home / Ειδήσεις / Αφιερώματα / Αφιέρωμα στη Σάμο από την Αγγλική εφημερίδα “Telegraph”

Αφιέρωμα στη Σάμο από την Αγγλική εφημερίδα “Telegraph”

Αφιέρωμα στη Σάμο, στη Κάρπαθο και στη Σκιάθο αναδεικνύοντας  τους  πιο αγαπημένους νησιώτικους προορισμούς της Ευρώπης για τους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

Για την Σάμο αναφέρει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

Η Σάμος, η γενέτειρα του φιλοσόφου Πυθαγόρα, είναι ένα υπέροχο μικρό μυστικό στην Ελλάδα. Αυτό το γοητευτικό, πνευματικό νησί βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο.

Το θεαματικό ορεινό ανάγλυφο του νησιού είναι ντυμένο με πλούσια αμπέλια, γραφικά χωριά και εντυπωσιακά μνημεία, ενώ περιβάλλεται από τις ήσυχες παραλίες και κρυμμένουςόρμους.
Όσοι έχετε περιπετειώδες πνεύμα μπορείτε να εξερευνήσετε το σπήλαιο του Πυθαγόρα στη δυτική Σάμο, να σκαρφαλώσετε στους καταρράκτες στο Ποτάμι, να κολυμπήσετε με αναπνευστήρα κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής με καΐκι για μπάρμπεκιου, ή να απολαύσετε συναρπαστικό windsurfing στο πολύχρωμο χωριό Κοκκάρι. 
Μπορείτε ακόμη να παρακολουθήσετε μια ταινία κάτω από τα αστέρια στο μαγικό θερινό σινεμά των Μυτιληνιών, να χαλαρώστε με ένα ποτήρι γλυκό κρασί Σάμου στο μαγευτικό ορεινό χωριό Μανωλάτες, ή να ακούσετε ζωντανή μουσική με μπουζούκι σε μια ταβέρνα στο γοητευτικό λιμάνι του Πυθαγορείου.

(Υπάρχουν διεκδικητές της μετάφρασης του κειμένου. Εμείς τη βρήκαμε από το Facebook)

Check Also

Αφιέρωμα στα Σαμιώτικα Χριστούγεννα

Σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων του 2019, το iSamos.gr αναδημοσιεύει ένα μικρό αφιέρωμα στα Σαμιώτικα Χριστούγεννα, με …