Σάββατο , Φεβρουάριος 29 2020
elen
Home / Ειδήσεις / 3η φορά περήφανοι για τον μαθητή Μανόλη Παναγιώτου

3η φορά περήφανοι για τον μαθητή Μανόλη Παναγιώτου

Για ακόμη μια φορά, την 3η κατά σειρά, ο μαθητής Μανόλη Παναγιώτου της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Σάμου κάνει περήφανους τους καθηγητές του.

Το σχολείο του και την Σάμο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 75ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βάζοντας ψηλά τον πήχη για τους μαθητές.
Ο Μανόλης Παναγιώτου, ο μεγαλύτερος γιος των δασκάλων Βάσως Πιλιτσίδου και Αντώνη Παναγιώτου, είναι ο μοναδικός μαθητής από την Σάμο που εισήλθε στον τελικό του διαγωνισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μανόλης Παναγιώτου, όπως γράψαμε παραπάνω, είναι η 3η φορά που φτάνει στα τελικά του διαγωνισμού«Αρχιμήδης», δηλαδή του υψηλότερου και δυσκολότερου επιπέδου των διαγωνισμών. Τα 2 προηγούμενα στάδια ονομάζονται «Θαλής» και «Ευκλείδης». Οι μαθητές του τελικού σταδίου του «Αρχιμήδη» θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα όπου θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό για τον τελικό νικητή, το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ήδη η επιτυχία των μαθητών που εισέρχονται σε αυτό το επίπεδο είναι δεδομένη, αποδεικνύοντας την ευφυΐα τους και το ταλέντο τους στην επιστήμη των Μαθηματικών. Οι ευχές μας για καλή επιτυχία θα συνοδεύουν τον αγαπητό Μανόλη!

ΠΗΓΗ: ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ

Check Also

Πλανήτης Σάμος: Ένα αφιέρωμα από τα ταξίδια της εφημερίδας “Καθημερινή”

Πλανήτης Σάμος: Ένα αφιέρωμα από τα ταξίδια της εφημερίδας "Καθημερινή"