Κυριακή , Ιανουάριος 24 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Αφιερώματα / 27 προτάσεις για την Ικαρία. Εξαιρετικό αφιέρωμα από τη σελίδα ONEMAN

27 προτάσεις για την Ικαρία. Εξαιρετικό αφιέρωμα από τη σελίδα ONEMAN

Ικαρία: Το νησί της μακροζωΐας και του ξέφρενου γλεντιού επεμβαίνει στη στήλη του ONEMAN “Μένουμε Νησί” και προτείνει τη μετονομασία της σε “Μένουμε Πανηγύρι”.

Γράφει η Έρρικα Ρούσσου

Αν έχεις συναντήσει στη ζωή σου Ικαριώτη, τότε γνωρίζεις ήδη ότι στο νησί που πρόκειται να επισκεφθείς δεν θα συναντήσεις και τους πιο νορμάλ κατοίκους. Αν πάλι όχι, τότε σε καλωσορίζω στο θαυμαστό κόσμο των Καριωτών (όπως αυτοαποκαλούνται).

Χειροκρότημα σε slow motion.

Βρέθηκα στην Ικαρία όταν ήμουν 13 ετών και έμεινα εκεί ένα μήνα. Από εκείνες τις διακοπές, θυμάμαι τρία εντελώς διαφορετικά πράγματα: Ένα rave πάρτι. Ένα γάμο, κατά τη διάρκεια του οποίου έμαθα ικαριώτικο (όχι πολύ γρήγορα). Και το γεγονός ότι παρότι έμεινα όπως προείπα έναν ολόκληρο μήνα, μπορώ να μετρήσω τις ημέρες που έκανα μπάνιο με τα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα ενώ κολυμπάς να μαθαίνεις ότι λίγα εκατοστά πίσω, μπροστά, δεξιά ή αριστερά σου κάποιος πνίγηκε (οι πνιγμοί που μετρούνται ανά ημέρα στο νησί είναι -δυστυχώς- περισσότεροι από τα πανηγύρια)

Με την τελευταία αυτή πρόταση, την οποία παρότι μπήκε σε παρένθεση θα ήθελα να της δώσεις μεγάλη σημασία οποτεδήποτε και αν σκοπεύεις να πας στο νησί, ολοκληρώνουμε τα μειονεκτήματα της Ικαρίας και περνάμε στα πλεονεκτήματα. Τα οποία πρέπει να παραδεχτώ και να σημειώσω κάπου εδώ, ότι συλλέχθηκαν χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Θέμη Καίσαρη, της Τζένης Μελιτά και ενός ακόμα πιστού του νησιού που επέλεξε να μείνει στη σκιά και να χάσει μία παρτίδα τάβλι.

Φτιάξε βαλίτσα με τα πιο χαλαρά και άνετα ρούχα σου, πάρε τουλάχιστον ένα βιβλίο για να σκοτώσεις την ώρα σου στο καράβι και ξεκίνα για το νησί που “έχει βρει το νόημα της ζωής”. Και συγκεκριμένα, της μακροζωΐας. Παρεμπιπτόντως, αν δεν το έχεις και πολύ με τα μεγάλα ταξίδια, μπορείς να πας στο νησί και με αεροπλάνο. Ωστόσο, το βιβλίο, πάρτο όπως και να έχει μαζί για τις ώρες που ίσως λόγω κυμάτων δεν μπορείς (και δεν πρέπει, το ξανατονίζω) να βουτήξεις.

Μιας και είπα βουτιά, ας ξεκινήσουμε από τις παραλίες. Η Ικαρία συγκαταλέγεται μεταξύ των νησιών που όταν τα πιάσει ο άνεμος, τα παίρνει και τα σηκώνει. Κυριολεκτικά. Σε περίπτωση που πετύχεις μία από εκείνες τις ημέρες, τότε οι Σεϋχέλλες είναι η πιο safe επιλογή σου.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο από την ιστοσελίδα ONEMAN

Check Also

Αφιέρωμα στα Σαμιώτικα Χριστούγεννα

Σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων του 2019, το iSamos.gr αναδημοσιεύει ένα μικρό αφιέρωμα στα Σαμιώτικα Χριστούγεννα, με …