Κυριακή , Ιανουάριος 24 2021
elen
Home / Ειδήσεις / Αθλητικές / 1οι Λαϊκοί Αγώνες Δρόμου “Γρηγόρης Τσικριτέας”

1οι Λαϊκοί Αγώνες Δρόμου “Γρηγόρης Τσικριτέας”

Τους πρώτους Λαϊκούς Αγώνες Δρόμου “ Γρηγόρης Τσικριτέας  ” στην μνήμη του αδικοχαμένου προπονητή στίβου του συλλόγου διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Σάμου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, με την σύμπραξη του Ελληνικού Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Σάμου και την υποστήριξη του ΔΟΠΠΟΝΑΣ.

Η πολύχρονη γραμματειακή και αθλητική εμπειρία των ανθρώπων της Αναγέννησης, ενισχύθηκε από την οργανωτική δεινότητα στους δρομικούς αγώνες του ΕΟΠΣΣ και έφεραν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επτά διαφορετικά αγωνίσματα διεξήχθησαν άψογα και όλοι αθλητές και κοινό κάθε ηλικίας χάρηκαν το μεγαλείο του αθλητισμού.

Τα αγωνίσματα ήταν:
300 μέτρα παιδιών ΑΜΕΑ
600 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων πρώτης-και τρίτης τάξης (γεν 2007 /2008 /2009)
1000 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων τετάρτης – και έκτης τάξης (γεν 2004/ 2005 /2006)
4500 μέτρα ανδρών και γυναικών ( μικρή διαδρομή ) γεν 2004 και πριν.
8000 μέτρα ανδρών και γυναικών ( μεγάλη διαδρομή ) γεν 2000 και πριν.

Αγώνες δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Τσικριτέα
Αγώνες δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Τσικριτέα

Τα αποτελέσματα στις μεγάλες κατηγορίες λίγο πολύ τα αναμενόμενα, εκείνο όμως που ικανοποίησε όλους, διοργανωτές και κοινό ήταν η μεγάλη συμμετοχή γυναικών και παιδιών. Τις απονομές στις μεγάλες και ειδικές κατηγορίες έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, φανερά συγκινημένος λόγω της προσωπικής φιλίας του με τον εκλιπόντα γυμναστή Γρηγόρη Τσικριτέα, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Βίκυ Γρύλλου, ο πρόεδρος της Δ.Κ.Σαμίων Δημήτρης Βογιατζής και άλλοι.

Πριν τις απονομές στους δρομείς η Αναγέννηση, γιορτάζοντας φέτος και τα 40 χρόνια  προσφοράς της στα αθλητικά δρώμενα της Σάμου, τίμησε του αθλητές της που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα το 2015, καθώς και τους προπονητές των τμημάτων της που συμβάλλουν χρόνια τώρα στα νικηφόρα αποτελέσματα.
Τιμήθηκαν οι αθλητές:  ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΡΙΠΟΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΙΑΣΩΝ ΚΟΝΙΑΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και οι προπονητές : Γιάννης Χατζηνικολάου, Εμμανουήλ Κνήτης, Ευάγγελος Πετυχάκης, Ελένη Μασλίγκα και Αρτεμις Ανδρεαδάκη.

Συγκινητικές οι στιγμές που τερμάτισαν μαζί οι κόρες του Γρηγόρη Τσικριτέα στα 4,5 χιλιόμετρα, η γυναίκα του στα 8 χιλιόμετρα, καί κατά την απονομή των κυπέλλου στον εκλιπόντα, που παρέλαβε η σύζυγός του Πέπη Τσικριτέα.

΄Ηταν μια υπέροχη ανοιξιάτικη Κυριακή, όχι μόνο καιρικά, αλλά επειδή έσμιξαν τόσοι πολλοί άνθρωποι και χάρηκαν το μεγαλείο και το πνεύμα του αθλητισμού, που τιμήθηκαν και τίμησαν ανθρώπους και προσφορές, μια διοργάνωση που όλοι μα όλοι συμφωνούν πως πρέπει να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί κάθε άνοιξη.

Να σημειώσουμε πως την παρουσίαση των αγώνων είχε ο έμπειρος, ενίοτε και πειρακτικός , Μάριος Καγιόπουλος πρόεδρος του ΕΟΠΣΣ, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή, πέραν των γυμναστών και των ανθρώπων των συλλόγων σε όλο το μήκος των διαδρομών, του τμήματος τροχαίας του Λιμεναρχείου Σάμου και της Α.Δ.Σάμου, καθώς και των έμπειρων ανθρώπων του παραρτήματος Σάμου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Πηγή άρθρου και φωτογραφιών: SAMOS LIFE SPORT

Check Also

4οι Αγώνες δρόμου “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΟΥΜΑΣ” την Κυριακή 14 Ιουλίου

Οι αγώνες δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” στη Χώρα Σάμου, έγιναν για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *